پرسش و پاسخ

0
سلام و خسته نباشد به جناب آقای مهندس امینی بزرگوار
برای کنترل فایل 50 درصد دیوار برشی باید اثر باربری قاب خمشی را با دوسر مفصل کردن تیر ها از بین ببریم.
سوالی که از جناب آلی دارم این است که اگر در یک جهت قاب خمشی داشته باشیم و در جهت دیگر قاب خمشی+دیوار برشی(سیستم دوگانه)،آیا باید تیرهای جهت قاب خمشی را هم دو سر مفصل کنیم و یا فقط باید تیرهای جهت قاب دوگانه را دو سر مفصل کنیم
با تشکر

**پاسخ پذیرفته شده**

**شنبه**, **مارس** 12 2016, 09:28 PM - #??COM_EASYDISCUSS_POST_PERMALINK??
0
سلام خدمت مهندس فدوي نازنين
ابتدا عدرخواهي مي کنم بابت تاخير در پاسخگويي خدمت جنابعالي
متاسفانه پايان سال است و بنده وهمکاران شديدا گرفتار!!
و اما پاسخ شما . . .

ببينيد مهندس جان ما براي چي تيرهاي قاب خمشي رو مفصلي ميکنيم؟ خب! مشخصه براي اينکه ميخوايم قاب در باربري جانبي مشارکتي نداشته باشه و بعد کفايت ديوارها رو طبق ضابطه 50 درصد استاندارد 2800 بررسي کنيم.
خب استاندارد زلزله چي ميگه؟!
ميگه در سيستم دوگانه ديوارهاي برشي حتماً بايد 50 درصد از بار جانبي وارده را تحمل کنند! ما بار جانبي رو در چند جهت به سازه وارد ميکنيم؟ بديهي است! دو جهت. يکي جهت X و ديگري جهت Y.
لذا براي مقابله با نيروي وارده به سازه در هر دوجهت ؛ دوسيستم مقاوم در برابر بارجانبي در هر جهت در نظر ميگيريم.
شما در اين سازه براي جهت X قاب خمشي در نظر گرفته ايد (مثال زدم X) و در جهت y نيز از سيستم دوگانه استفاده کرده ايد.حال اينکه چرا بدين صورت عمل کرديد و اينکه چرا فقط در يک جهت از سيستم دوگانه بهره برده ايد رو کار نداريم! البته ميدونم به دلايل عدم جانمايي ديوار در جهت ديگر مجبور به اين کار شديد.بگذريم!
پس شما در سازه تون دو جهت داريد و دو سيستم باربرجانبي در هر يک از جهات! ضابطه ايين نامه رو هم که ميدونيم! زلزله در جهت y وارد ميشه. دو سيستم در برابرش مقاومت ميکنه يکي قاب ها و ديگري ديوارها! اين دوسيستم با هم اندرکنش دارند. پس براي کنترل ضابطه مون قاب ها رو از کار ميندازيم تا کفايت ديوارها رو بررسي کنيم. يعني ببينيم نيرويي که در جهت y به سازه وارد ميشه ؛ چند درصدش رو ديوار تحمل ميکنه! ايا اين مقدار 50 درصد هست يا نه؟ خب قطعا يه پاسخي ميگيريم.يا کمتره يا بيشتر!
مي رسيم به جهت x.
در اين جهت نيروي زلزله به سازه وارد ميشه و تنها قاب خمشي است که در مقابل اين نيرو مقاومت داره! خب به نظر شما ايا در اين جهت سيستم ديگه اي اصلا داريم ؟ اصلا در اين جهت سيستم دوگانه هست که نياز به اين کنترل باشه؟ پس نتيجه اينکه شما در جهت x براي مقابله با بارجانبي تنها قاب خمشي تدارک ديده ايد. پس اصلا نيازي به کنترل اين ضابطه نيست. چرا که اين ضابطه براي سيستم دوگانه عنوان شده.
البته گاها اين ذهنيت براي برخي از مهندسين پيش مياد! خب درسته که ديوار در جهت متعامد هم سختي داره و اصلا براي همين هم هست که رفتارش رو در برنامه Shell ميگيريم! ولي اين سختي بسيار ناچيزه در مقابل سختي ديوار در جهت طول خودش. پس هميشه کارايي ديوار در جهتي است که در امتداد طول ديوار باشه. يعني در مثال من جهت y. لذا ما هميشه از سختي جهت ديگه ديوار چشم پوشي ميکنيم. براي همين هم است که ميگيم در جهت x سيستم ما قاب خمشي است و نه دوگانه! خيلي موضوع رو ساده بيان کردم تا کاملاً خودتون به پاسخ برسيد.
در ضمن مهندس علاوه بر کنترل ضابطه 50 درصد به روشي که اشاره کرديد ؛ ميتونيد در ورژن هاي جديد ايتبس مقدار نيروي هاي پاير ديوار رو قرايت و کنترل کنيد.
پاينده و پيروز باشيد
**پاسخ به درستی کمینه شد** **نمایش**
**پاسخ ها** (0)
  • **هنوز به این بحث پاسخی داده نشده است**
**پاسخ شما**

اشتراک ايميلي در فيد سيويلرن

 برای اطلاع از آخرین محتوای سیویلرن در ایمیل خود ؛ ایمیل آدرس خود را در کادر زیر وارد نمائید.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

 Subscribe in a reader

راه های ارتباطی با ما

ایمیل آدرس :

Info@Civilearn.com

Civilearn@gmail.com

تلفن : 

+98 912 88 76 100

مدیریت (اتیلا امینی) :

Atila.Amini1977@Gmail.Com

درباره ما

گروه آموزشی-مهندسی سیویلرن از سال 1387 با وب سایت عمرانکده آغاز کرده و تا به امروز همچنان ؛ کار خود را با نیت خدمت رسانی صادقانه و خدمات رایگان به مخاطبان و همراهانش ؛ در بستر مجازی نت دنبال کرده است.

 

logo-samandehi

گروه و کانال ما در تلگرام

  • گروه تخصصي سیویلرن  ؛ بحث و گفتگو پيرامون طراحی و محاسبات ساختمان
  • کانال سیویلرن ؛ انتشار محتواي وبسايت و درج برنامه هاي آموزشي اعم از ورکشاپها و وبينارهاي مهندسي

@Civilearn 

  • ارسال درخواست عضویت در گروه تلگرام :
  • +98 912 88 76 100
  • @Atila_Amini

**میزکار رفع اشکال جوملا**

**جلسه**

**اطلاعات پروفایل**

**حافظه استفاده شده**

**پرس وجوها از پایگاه داده ها**

**خطا ها در فایل زبان**

**فایل های زبان بارگذاری شده**

**کلمات ترجمه نشده**